Kandidatët Tanë


Une jam Bino Abazaj lindur ne Lapardha- Vlore ne 1988 jam 32 vjec.
Dijet e para i kam marre pikerisht atje ku mesova si te ecja perpara. Vij nga nje famije e thjeshte ku kane punuar dhe sakrifikuar shume per tu shkolluar une edhe vellezrit e mi. Nuk ishte aspak e lehte te arrije ate qe doje apo enderroje ne ate kohe. Per te vazhduar shkollen e mesme mu desh te largohesh nga vendi im te shkoja ne shkollen P edagogjike Pandeli Sotiri ne Gjirokaster. Komuna ne ate kohe kishte ne dispozicion vetem 5 bursa ku njeren prej tyre nga kushtet dhe te ardhurat si nje famije e madhe qe ishim e perfitova une. Mbas nje viti kjo burse u pezullua dhe ky ishte nje zhgenjim per mua sepse endrrat per te ardhemen time po veshtirsoheshin. Mu desh te punoja e te mesoja njekohesisht per te arritur ate cka doja duke e perfunduar me sukses. Vazhdova studimet e larta ne Universitetin e VLORES dega Juridik. Ne ate kohe mu dha mundesia per te krijuar nje biznes te vogel.
Fillimet e tij ishin te mjaftueshme por ekonomia qe kishte ky vend vinte duke u veshturesuar dhe perfitimet ishin ne renie. Kjo beri qe shume biznese te mbylleshin duke perfshire dhe biznesin tim. Une nuk u dorezova por kjo me beri tju kushtoja me shume rendesi dhe vemendje studimeve. Ne 2011 u zhvendosa ne Tirane per te punuar ku u punesova ne sektor privat. Fillova te punoja si nje punonjes i thjeshte dhe nga viti ne vite arrita te perfitoja aftesi te mira ne pune. Pozicini qe kam edhe sot eshte Drejtor i kesaj kompanie. Duke pare veshtiresite e mia qe kam hasur deri me tani nuk mund te lejoj qe dhe femijet tane neser te kene te njejtin fat. Keshtu qe vendosa ti bashkohem si kandidat NISMES THURJE sepse e shofe te vetmen mundesi per te ndryshuar kete fryme politike qe ndodhet vendi jone. Arsyeja pse kandidoj eshte shpresa qe kam akoma se Shqiperia do behet nje vend ku cdo qytetar do kete mundesin te punoj dhe te ndertoje te ardhmen ne vendin e tyre. Jo si sot qe kan braktisur vendin dhe kane mare rruget e Europes per te mbajtur familjet e tyre.
Une besoj tek programi kartes 2020 dhe tek fuqia e bashkimit te mijra te rinjve profesionist qe jan bashkuar NISMES se do ta ndryshojne kete vend. Kerkojm mbeshtetjen tuaj duke e kthyer ate ne vote. Dil voto. Voto Nisma Thurje Nr 7.